7 Haziran 2016 Salı

Suits: 5. Sezon 7. ve 8. Bölüm

Bugüne kadar herhangi bir dizi üzerinden bölüm bölüm konuşma ihtiyacı hissetmedim. Yani hissettim de bunu bloga dökecek kadar ileriye gitmedi seviye. En sevdiğim dizi House da buna dahildir. Her neyse, Suits öyle bir dizi ki şu an izlediğim bölümler hakkında konuşmak istiyorum. Aslında hukuka dair herhangi bir dizi - film izlememe kararı almıştım yıllar önce. Bu kararımın ardından çoook sevdiğim (belki 10 defa izlediğim) Sleepers filmini yıllardır izlemiyorum, Law & Order da aynı şekilde... Ancak Suits'i daha önce izlemediğim için çok kızgınım kendime.

Suits 5. Sezon 7. Bölüm: Hitting Home
Tabii ki her dizinin bir matematiği vardır ve bu işin denklemini Amerikalılar çok iyi çözmüş kabul edelim. Harvey'nin çocukluktan beri başlayan psikolojik problemlerine girmelerini çok sevdim. Evet, Harvey orada muhteşem bir karakter gibi dursa da o muhteşemliğini çocukluk travmalarından aldığını ve bir yerde patlak vereceğini biliyorduk. İşin tuhafı sorunu da biliyorduk ama sadece duyuyorduk şimdi gerçekten öğrenmiş olduk. Bir karakterin neden 'o' karakter olduğunu, karakterin alt yapısını, psikolojik durumlarını izlemek çok keyifli. Harvey'nin küçüklükten beri ipin üstünde yürüdüğünü çok net gördük bu bölümde.Ve sorununu gerçekten kabullenme yolunda adımlar atmaya başladığını görüyoruz: Annesiyle olan durumları doktoruna anlatabilmesi bunu göstermiş oldu. 


Evet her dizinin bir matematiği var ve buna bağlı olarak bir adet kötü adamımız olmalı. Bu sezonun kötü adamı Soloff olacak diye sevinmiştim açıkçası. Farklı bir hava getirir diye düşünmüştüm. Kabul edelim, adam havalı! Ancak yine goddemn Daniel Hardman kendini gösterdi. Yalnız Jessica'nın, Hardman'a verdiği ayar: Nefisti bebeğim! Bak ne anlatıyordum nereye bağladım. Soloff'a bu bölümde kanım ısınmaya başladı benim. Kabul edelim, Mike'la iyi iş çıkardı. Tabii Soloff'a dair umutlarım yaklaşık bir bölüm sonra boşa çıkacaktı ama olsundu. Yalnız Mike bu olayda ne kadar öz güvenliydi öyle. Tebrik ettim kendisini. Evet ortak olmayı gerçekten hak ediyor.  

Louis'i karakter olarak sevsem de, kabul edelim, arkadaşlık etmesi zor bir karakter. İnsanı çileden çıkartabiliyor. Ya, kardeşine bu kadar takık olmasını anlayabiliyorum da, Harvey'e bu kadar tepki göstermesi gereksizdi. Yav siz Amerikalısınız, ertesi gün yanınızdan kalkan kişiyi tanımasanız bile sıkıntı değil, nedir yani Harvey'le olan derdin. Ne sözmüş dedirtti mi dedirtti. Bölümün sonunda Harvey'i çileden çıkarttı. Harvey de suçsuzken suçlu duruma düştü mü düştü. İşte, Louis'le olan arkadaşlıklarının temelinde bu sıkıntı var. Bugün iyisin ama yarından emin değilsin. Emin olamadığın gibi ona ters düşünce ne yapacağını da bilemiyorsun. Bugünün dostu maalesef. Sori Louis'cim, ama gerçek bu. 

Suits 5. Sezon 8. Bölüm: Mea Culpa
Bu bölümde, Harvey'nin doktoruna katılmasam da onun sayesinde, Louis'in tepkisinin insancıl olduğunu ve birbirlerini tetiklerini fark ediyor Harvey. Tabii ki Louis, çirkefleşiyor da çirkefleşiyor. E, daha düne kadar best friend forever'ındı bu adam senin. Nasıl bu kadar kötüleşebiliyorsun bir anda? Sanırım ben bu konuda dertliyim arkadaşlar asdfghjkl Bu arada Mike ortaklığa kabul ediliyor. Güzel bir gelişmeydi onun açısından. Ve geleneksel olarak Jessica ona ilk davasını veriyor. Veriyor da, Jessicanın dediği gibi goddemn först keyzız! Tabii ki sıkıntılı bir konu. Çünkü karşı tarafın avukatı, Mike'ın eski çıktığı kızlardan biri. Hatırlıyor musunuz, bir kızı görmüştük flashbacklerle. Mike'ın kurye olduğu vakitlerde bir kızla tanışıp ona hukuk fakültesinde okuduğunu söylüyordu. Sonra kız bunun yalan olduğunu öğrenince ayrılıyordu. İşte o kızı boşuna görmediğimizi biliyordum ben, bu kız karşı tarafın avukatı olarak karşımıza çıktı. Ve Mike'ın bu kızla yüz yüze gelmeden işleri yürütmesi lazım geliyor yoksa her şeyin ortaya çıkması olasılığı var. Doğal olarak Rachel'ı yerine getiriyor. Rachel da işleri bi' batırıyor, bi' çıkarıyor. Sonunda eski kız (sana böyle demem gerek çünkü ismini hatırlamıyorum sevgili ex) davayı çakıyor. Rachel da yalvarıp yakarıp durumu kurtarıyor da ben bu olaya kıl oldum. Abi maşallah öğrenmeyen kalmadı dizide. Rachel bilmese iyice Smallville'e bağlayacak dizi de , amerikanyalılar o konuda derslerini aldılar daha öyle şeyler yapmıyorlar. Sonuç olarak bu sır mevzusu yine işleniyor da, baymayacak düzeyde tadında bıraktılar. (mı?)

Harvey gelip insan gibi özür diliyor bu bölümde. Durumunu anlatıyor, bak diyor böyleyken böyle, panik atak var üstüme geldin falan. Louis diyoruz insanlıktan anlar öfkesi saman alevi gibidir, söner. Ancak öyle olmuyor. Affetmiş gibi yaparak Harvey'nin arkasından iş bile planlıyor. Ya, lan, neyse ben bir şey demiyorum.
Donna da eski Donna değil zaten. Etkinliğini kaybetti gibi. Bak böyle yaparsan böyle böyle olur diyen öngörülü Donna sanki toz oldu. Üzüyosunuz beni sayın senaristler :( Yalnız Harvey'nin, Mike ile oraklık konusunda yaptığı konuşma çok tatlış değil miydi :d Valla çok takdir ediyorum bu ikilinin ilişkisini. Yalnız, Louis'in yaptığı atağa karşı Soloff'un Harvey için öyle bir efendilik yapması şaşırttı. Tabii yine bunun uzun sürmeyeceğini anladık o ayrı aasdfghjk Daha sonra Mike'ın efendi efendi Louis'e ayar çekmesi de güzeldi. Ay ne yapayım, asıl adamcıyım ben! Sadakat falan önemli benim için ^^ 

Öyle yani. Yalnız bölüm yazısı yazmak hakikaten zormuş. Yazanlara saygım bir kat daha arttı. 9. ve 10. bölümleri yazar mıyım bilmiyorum. Motivasyonuma bağlı dermişim sdfghjklhjfgh Bu arada sekizinci bölümün bitiş müziği mükemmeldi. Onu da buraya bırakayım, sayfayı kapatmadan dinleyin. Kaçtım ben!^^  





 

Share:

2 yorum:

  1. Ah Suits! Çok özledim gelsin yeni sezon. Harvey ve psikolog sahnelerini ben de ekstra keyifle izledim. Harvey karakteri için böyle bir şey gerekiyordu. Daha neler olacak haberin yok =P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mike tutuklandı yaaaa O_O Ay nasıl olur şu an kıvranıyorum asdfsd :DD

      Sil

Yorumunuzu eksik etmeyin, her biri çok değerli^^