27 Ağustos 2016 Cumartesi

Batman'de Kite Man Görülecek! | Kite Man Üzerine

Aslında haber yeni değil. Üzerine yazmak aklıma yeni geldi. Tom King, Awesomecon ve SDCC 2016'da, kendisiyle yapılan röportajlarda söylemişti. Buradan ve şuradan okuyabilirsiniz. Öyleyse kimdir bu Kite  Man? Hakkında biraz konuşalım. 


Kite Man ya da gerçek ismiyle Charles "Chuck" Brown, ilk kez Batman #133'te (1960) görüldü. Bill Finger ve Dick Sprang tarafından yaratılan bu karakter 52 #25'te (2006) ölmüştü. Batman ve Robin kötüsü olsa da Hawkgirl ve Hawkman ile de karşılaşmıştı.

Adı üstünde, uçurtmalarla kafayı bozmuş bu arkadaş. Kendisine bağlı bir uçurtmayla uçuyor ve uçurtma silahları yaparak suç işliyor. Bu da çocukken uçurtmalara hayran olmasından geliyor. Batman genellikle Kite Man'in kendi uçurtmalarıyla yeniyordu.  Zandia denilen, Young Justice ile kapışan villainlerle dolu bir ülkede yaşamaktaydı. 

Infinite Crisis zamanında, Secret Society of Super-Villains'e katılmayı reddettiği için, Deathstroke kendisini Wayne Kulesi'nden uçurtmasız bir şekilde fırlatmıştı. Joker öyle söylüyor yani. Kite Man bu düşüşten sağ çıksa da haftalık yayımlanan seri 52'de Bruno "Ugly" Manheim tarafından öldürüldü.


Tom King'in Batman yazarı olması boşuna değil. Kendisi has bir Batman hayranı. Zaten bir röportajında Batman'in bir retcon'a ihtiyacı olmadığını, hiikayelerinde de önceki Batman çizgi romanlarına ve animasyonlara (bu önemli, her yazar bunu yapmıyor) bağlı kalmak istediğini söylemişti. Eski Batman kötülerinden olan Hugo Strange'i (hatta Calendar Man'i de buna katabiliriz) ortaya çıkararak bunu kanıtladı zaten. Bunun gibi karakterleri yeniden yorumlayarak -ya da canlandırarak- kendi fanboyluğunu tatmin ediyor yani ^^ Eh, bu biz Batman fanlarının işine gelmez mi? Gelir tabii!

Bu arada Kite Man, Batman: The Brave and the Bold'da görülmüştü. Videosunu ekliyorum bakmadan geçmeyin ^^ 




Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuzu eksik etmeyin, her biri çok değerli^^