1 Nisan 2014 Salı

Biraz da K-Drama...

Beni tanıyanlar artık K-Dramalardan eskisi gidi tat alamadığımı bilir... Gerçi blogu az buçuk takip ediyorsanız da farkedersiniz eskisi gibi K-Dramaları takip etmediği... Uzun zaman üzerine bir kaç tane izledim gerçi onları da izleyeli bayağı oluyor ama yazmak anca nasip oldu :P ^^ Başlayayım öyleyse :D

My Love From Another Star













Arkadaşımla 3 gün önce Line'da konuşurken "baksana bunlar nasıl stickerlar öyle, çok komik değil mi?" diye art arda yollamaya başladı. Lan dedim bunlar ne kadar tanıdık öyle asdfghj :D My Love From Another Star'ı duymuştum ancak hiç bakma isteği duymadım :D Sonra sticker indirme bölümünden bu stickerların My Love From Another Stars'ın sahnelerinin stickerları olduğun öğrendim. Dedim stickerlar güzel bakalım dizi de güzel mi? (Bu arada stickerlara bakmak isteyenler şuraya ve şuraya tıklayınız) 
Böylece 2 gün önce diziye başladım ve 2 günde bitirdim ahahaha :D Şimdi başlayalım anlatmaya. Konusu şöyle:
Do Min Joon 400 yıl önce Joseon döneminde Dünya'ya çok benzeyen başka bir gezegenden Dünya'ya gelmiştir. 400 yıl önce 15 yaşında dul kalan bir kızı sebep olduğu bir kazadan dolayı ölmekten kurtarmış dahası bu kız Do Min Joon'u ilk aşkı olmuştur... Ancak bugünün tarihinden 12 yıl önce bir ilk aşkına aşırı derecede benzeyen bir kızı ölümden kurtarmıştır ve gitmeden önce son bir kez bu kızı görmek ister. Kendi gezegenine dönmek için 404 yıl beklemek zorunda kalmıştır ama tam dönmesine 3 ay kala 12 yıl önce kurtardığı Cheon Song Yi ile tanışmış dahası 3 ay kala ona aşık olmuştur.
Kim Soo Hyun başrol karakter olan Do Min Joon rolünde. 400 yıldır Dünya'da yaşayan beyimiz 400 yıllık bilgi birikimle hayatını ek çok insandan iyi geçirmekte asdfghjmk Dünyada kadar serveti var adamın. Üstelik hiç yaşlanmıyor ve telekinezi, ışınlanma gibi yetenekeleri de var. Kim Soo Hyun'a ayrı bir sempati duymam ama sevmiyor da değilim. Düz Korean Idol işte asdfasdas :D Neyse ben Do Min Joon karakterini sevdim, güzel oynamış.

Cheon Song Yi karakterini de Gianna Jun oynuyor. Kendisine ne sempati duyarım ne de sevmem asdfghj O da benim için düz bir aydıl :D:D:D:D Neyse Cheon Song Yi karakterini şöyle anlatayım: Yalnız, Genel Kültürü zayıf, 12 yaşından beri setlerde dolaşan haliyle dış dünya'yı pek tanımayan biri. Do Min Joon'un 400 yıl önceki ilk aşkına acayip derecede benzemekte. 12 yıl önce öleyazdığı kazadan kendisini kurtaran adamla tanışmak istiyor. Ki bu kişide kendisinin ilk aşkı. 
Cheon Song Yi aynı zamanda aşırı havalı biri. Öz güveni aşırı yüksek. Babasını çok uzun zamandır görmemektedir. Yani tüm hayatı oyunculuktan başka bir şey değil. 

Bir de Yoon In Na'nın oynadığı karaker var. Yoo Se Mi. Ancak derinlemesine değil üstten anlatacağım: Hep Cheon Song Yi'nin arkasında kalmış bir karakter. Birlikte oyunculuğa başlıyolar ancak hep yan rollerde oynamakta ve yıldızı hiç parlamamıştır. Bundan dolayı en iyi arkadaşı olan Cheon Song Yi'yi aslında hiç sevmemektedir ve içten içe nefret duymaktadır.
Bir de Hwi Kyung var. O da 15 yıldır Cheon Song Yi'ye aşık. Sürekli teklif ediyor ama her defasında reddediliyor asdfghj  Yoo Se Mi'de bu adamı seviyor işte. Hwi Kyung'ın da SeMi'den hiç haberi yok. Arkadaş arkadaş takılıyorlar işte. 

Genel olarak diziyi sevdim. Hoş vakit geçirdim ancak: Şu Yoo Ra'nın ölümü baydı da baydı yani. Niye o kadar uzattınız anlamadım ki. Hayır yani şu adama yazık. Dizi boyunca kötü adamın psikopat bakışı rolünü yaptı durdu asdfghj :D Hayır yani adam hiç istifini de bozmadı yani. Balmumu heykeli misin sen gardaş :D:D:DD:D:D Kendisi S&C grubunun varisi ve Hwi Kyung'ın ağabeyi oluyor bu arada. 

Genel olarak diziye dönersek dediğim gibi güzeldi. Do Min Joon'un aşkını kabullenmeyişi, güzel kızımız Song Yi'nin teklifleri, atarları hepsi güzeldi.
Ancak finali çok beğenmedim. Ha genel kore dizilerine göre güzel bi finaldi ancak beni yine de çok fazla tatmin etmedi. Hayır yani o kadar güzel senaryo yazıyosunuz nedir bu final yapma özürünüz anlamıyorum ki...
I Hear Your Voice
I Hear Your Voice. Çok önceden izlemiştim bu diziyi ancak yazmak şimdiye kısmetmiş ne diyeyim :D Onun için pek fazla bir şey hatırlamıyorum ama hatırladığım kadarıyla karalayacağım bir şeyler. 

Konusu Şöyle: Park So Ha küçükken bir kaza geçirmiştir ve babası bu kaza sonucunda ölmüştür. Ancak bu babasına kasıtlı yapılmış bir kazadır ve zihin okuma (iç ses duyma mı desem asdfgh) yeteneğine sahip olan So Ha adamın zihnni okuyarak bunun kasıtlı olduğunu söylemiştir ancak kimse ona inanmamıştır. Ancak kaza sırasında lise çağlarındaki bir kızımız olayın fotoğrafını çekmiş ve mahkemede tanıklık yaparak So Ha'nın babasının katilini içeriye tıkmayı becermiştir. Bunun üzerine So Ha tanıklık eden kızımız Jang Hye Sung'u ömrünün sonuna kadar koruyacağına kendine söz vermiş ve ömrünü Jang He Sung'u bulmaya adamıştır. 
Jang Hye Sung ise vurdumduymaz bir avukat olmuştur. Avukatlıını yaptığı kişileri savunurken hep aynı leyleri tekrarlamaktadır öyle ki hakimler söylediklerini ezberlemiştir bile. Hal böyle olunca Avukat Jang serbest piyasada daha fazla para kazanamaz duruma gelmiş ve kamu avukatlığına geçiş için uğraşmaktadır. Mülakatta dürüst olunce ve geçmişte yaşadığı tanıklık olayını anlatınca kamu avukatlığına kabul edilmiş ve bu halka duyurulmuştur. Geçmişten beri ona kin tutmuş katilimiz bu haberi alınca  peşine düşmüştür. Aynı zaman aralığında Jang ile So Ha tanışmıştır da. 

So Ha'nın avukatımızı koruyuşları, aşklarının doğuşu, Cha Kwon Woo'nun Avukat Jang' a beslediği karşılıksız hiser, Avukat Jang'ın gerçek bir Avukata dönüşü her şeyi çok güzeldi... İzleyin izletirin efendim... Hukuk okumak isteyen bana da bir kaç şey kattı bu dizi ;)

Marry Him If You Dare 

Konuya direkt geçeyim: Mi Rae hayatından pek memnun birisi değildir. Şöyle ki, hayallerini gerçekleştirememiş ve bir call center'da çalışmaktadır. Hala abisinin yanında kalmaktadır ve kendini güçsüz hissetmektedir. Bir gün karşısına gelecekten geldiğini ve kendisinin Mi Rae'nin 35 yıl sonraki hali olduğunu iddia eden bir kadın gelmiştir. Gelecekteki MiRae işleri yoluna koyması için tavsiyeler vermektedir.

Ah yönetmen öyle sana laflar hazırladım ki! Senaristler sizede! Yoon Eun Hye gibi bir cevheri bulmuşsunuz, Jung Yong Hwa'yı zaten biliyoruz, Kim Shin'i oynayan aydıl'ımızı ilk kez izledim ama kendisi pek hoşmuş (oyunculuk yönünden de) ama ortaya bunu mu çıkartıyorsunuz? Ya senaristler size ne demeli? Mis gibi fikri bulmuşsunuz ama ileriye götürememişsiniz ne diyeyim ben size? Şöyle ki: İlk bölümler gayet güzel izliyorsunuz ancak gerisi hiç umduğunuz gibi değil... Sırf Yoon Eun Hye'yi izlemeyi özlediğim için ve Yong Hwa'yla Kim Shin için izlemeye devam ettim. Başka birinin oynadığı yapım olsaydı asla devam etmezdim. Hele o final! O_O Yani demem o ki, yüksek Yoon Eun Hye ile Yong Hwa var diye çok yüksek beklentilerle başlamayın diziye, hayal kırıklığına uğramayın. Tabi Yoon Eun Hye herzaman kendini izlettiriyor (canım benim :*) orası ayrı^^ 

Haydi sağlıcakla kalın millet! :) :* 



Share:

1 yorum:

  1. Future Choice... 4 bölümden sonra zaman kaybıydı....

    YanıtlaSil

Yorumunuzu eksik etmeyin, her biri çok değerli^^