6 Temmuz 2017 Perşembe

Batman #24



Yirmi üçüncü sayıda (Bkz: Batman #23) dergiye Swamp Thing gelmişti. Yirmi dördüncü sayıdaysa Gotham Girl’ü ve Catwoman’ı görüyoruz tekrar. Aslında bu sayı için bir spoiler bölgesi açmaya hiç gerek yok, çünkü ecnebi dostlarımızın “Filler Issue” olarak adlandırdıkları sayı bu. Doldurma bir sayı olduğu için kurguya ahım şahım bir etkisi yok, spoiler yeseniz de keyfinizi kaçıracak büyük bir şey yok ancak ben yine de ibaremi ekliyorum:

--Spoiler--

Sayı Gotham Girl ve Batman’in diyaloglarından oluşuyor. Batman bir nevi akıl hocalığı yapıyor. Uçamamasından, Batman olmak isteyip istememesine kadar pek çok şeye değiniyorlar. En sonunda da Bruce, Selina’ya evlenme teklifi ediyor ve bitiyor.



Açıkçası yorumlayacak da pek bir şey yok ama deneyeyim. Batman’in korkularını ve motivasyonunu hatırladık. Dövüş sahnelerinin, kötü adamların olmadığı bir sayıydı. Gotham Girl meselesi pek tabii tekrar önümüze çıkacak ama en azından bir sürelik ortadan kalktı diyelim: İyileşti, kahraman olmaya devam etmeye karar verdi, gerekli eğitimleri görecek vesaire…

Asıl ilgilendiğimiz olay ise, Batman’in teklifi. Açıkçası karakterlerin yaşadıkları ilişkileri garipseyen / olmasını istemeyen biri değilim, hatta Batman’in ilişkileri konusunda her daim (özellikle Talia ile karşılaştırınca) Selina’ya destek vermişimdir. Ama niyeyse bu sayıyının sonunu “-.-“ ifadesiyle okudum. Neyse, şimdiden ön yargılı olmak istemiyorum, bakalım Tom King nasıl bir yol izleyecek. Bekleyip görelim, umarım efsane bir iş ortaya çıkar da benim “-.-“ ifademin boş yere olduğunu görürüz. 

Hah, ama bu doldurma sayıları karşılaştıracak olursam, her türlü yirmi üçüncü sayı daha iyiydi derim. Tamam burada da yine Batman’in karakterizasyonu hatırlatılmış ama geçtiğimiz sayı çok başkaydı gerçekten. Önceki yazıyı buraya taşımayayım ama, mizahı ile, panel kullanımı ile, sonundaki “Wayne Draması” ile kalbimi çalan bir sayı olmuştu. Bu sayı maalesef ki, ortalama olmuş.



Ama şu yönünden bir değişim göstermiş: Tom King mutlaka çok çılgın gönderme yapardı. Göndermeler üzerinden anlatacağını anlatırdı. Burada ise tek gönderme “Up, up, and away” idi. Söylemek istediğini çok öz bir şekilde söylemiş Tom King. Batman’in kahraman olmak istemediğini, mutlu biri olmadığını söylemiş ancak bunu bizi sürekli teori ürettirerek değil de, direkt olarak vermiş. Tebrik ediyorum kendisini, biz de burada yazarken canımız çıkıyor yahu (asdfghjkl) Şaka şaka, ama yine de arada böyle okuması kolay sayılar versin bize.

Böyle işte, söyleyeceklerimin sonuna geldim sanıyorum. Batman’i karakter olarak inceleyen bir sayıydı. Ha unutmadan, Gotham Girl gitti gelmeyecek diye bir şey yok arkadaşlar. Neden mi? Beşinci sayıyı unutmayalım derim. 

Puan: 7/10

Sıradaki hikayemiz ise: The War of Jokes and Riddles!
Share:

1 yorum:

Yorumunuzu eksik etmeyin, her biri çok değerli^^