21 Eylül 2012 Cuma

CONSTANTINE

CONSTANTINE  
Nam-ı Diğer Hellblazer

Oyuncular:
 Keanu Reeves (John Constantine)
Rachel Weisz (Angela Dodson / Isabel Dodson)
Shia LaBeouf (Chas Kramer)
Djimon Hounsou (Papa Midnite)
Max Baker (Beeman)
Pruitt Taylor Vince (Father Hennessy)
Gavin Rossdale (Balthazar)
Tilda Swinton (Gabriel)
Peter Stormare (Lucifer)

John Constantine, çocukluğundan beri normal bir insanın görmemesi gereken şeyleri görmektedir.  
Melez şeytan ve melekleri görebilen Constantine, artık dayanamamıştır ve intihar etmiştir. İntihar edenlerin ruhu direkt cehenneme gittiğinden Jonh'un ruhuda cehenneme gitmiştir. 2 dakika ölü kalan John, hastanede kurtarılıp hayata geri döndürülmüştür. O da cehennemi gördüğünden geri kalan hayatında ruhunu kurtarmaya çalışmaktadır.

Dünyadaki şeytanları cehenneme geri döndürerek ruhunu kurtarmaya çalışan Constantine'in yolu  ölen ikiz kız kardeşinin intiharına bir türlü ikna olmayan dedektif Angela Dodson'la kesişir. Bundan sonra olaylar Isabel Dodson'ın ölümünün izinden cehennem ve gerçek dünya arasında gelişir.
Constantine cehenneme giderek Isabel'in orada olduğunu görür ve gerçekten intihar ettiği ortaya çıkar. Anlaşılırki, Isabel Constatine'in gördüğü şeyleri görmektedir ve bu yüke daha fazla dayanamayıp intihar etmiştir.
Yaşanan olaylar sonucu Gabriel (Cebrail) Angela'nın üzerinden şeytanın oğlunu doğurtmaya çalışır.(İnsanların yaratanın yoluna dönmesi için korkması gerektiğini savunur. İnsanları korkutmak için Angela üzerinden şeytanın oğlunu doğurtmaya çalışır böylece insanların hak yoluna döneceğini düşünür.) Tabi Angela'nın ölümü gerçekleşmiştir.
Constantine çok fazla sigara içtiği için akciğer kanseridir ve 1-2 ay sonra ölcektir. Şeytan Constantine'in ölümünü beklemektedir. Ancak Constantine bileklerini keserek tekrar intihar eder ve Lucifer'ı çağırır. Ruhu karşılığında Angela ve Isabel'in cennete gitmesini ister. Fedakarlık  yaptığı için Tanrı, Constantine'in ruhunu bağışlar ve cennetine alır. Ancak tam cennete giderken şeytan onu çekip çıkarır ve hayata döndürür. Ciğerlerini temizleyerek (Kanserini temizliyor.) 'yaşayacaksın' der ve çekip gider. Yani hala Constantine'in peşindedir. Constantine'de  bahsedilen dengeyi korumaya devam eder.
Bu arada Gabriel Tanrı katından kovulmuştur.

-
Açılış - Kader mızrağına sahip olan, dünyanın kaderini elinde tutar. (Anonim)
Gabriel - Kendi özünüzde bulacağınız gerçek yalnız korkunun yüzündedir. Ancak böyle asil olabilirsiniz. Ve size acı vereceğim, korku vereceğim, böyle yükselebilirsiniz. Bu gece kurtuluş yolu açılıyor John.
Angela Dodson- Tanrının hepimiz için planları var.
John Constantine - Sanırım hepimiz için bir plan var. Ölmeliydim iki kez, yalnız ders almak içinmiş, kitabın dediği gibi Tanrı gizemli yollardan çalışır. Bazı insanlar onun gibi, bazıları değil..
John Constantine - Cennet ve cehennem orada,duvarlarla pencerelerin arkasında. Dünyanın ardında bir dünya..
-
Film gayet güzel bir film. Görsel efektler harika, senaryo çok güzel. Hafif karanlık bir çekim yapmışlar çok yakışmış. Benim favori filmlerime girdi ancak çizgi romanını okuduktan sonra fikrim değişebilir. Niye diyceksiniz, misal ben Melekler ve Şeytanlar'ın ilk önce kitabını okudum. Filmi bana çok övdüler çok anlattılar ama filmi izledikten sonra hiç beğenmedim. Kitaptaki gibi yapılsaydı şahane bi' film olurdu ama öyle değildi. Şimdide o hesap, çizgi romanını okuduktan sonra fikrim değişebilir.
Not: Gabriel ve Lucifer'ı çok güzel tasvir etmişler.  Bu arada film sonundaki credits akışını bekleyenler filmin gerçek sonunu da görme şansına eriştiler... :)
Share:

5 yorum:

  1. Bloğunu okumak istediğimde geçmişe gidiyorum, eskilerden günümüze doğru yazıları okuyorum. Bak yine 2012, 3 yıllık bir yazı. :))
    Güzel güzel.. Çok güzel ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böylece ne kadar acemi olduğumu görmüş oluyosun ashdhdhdhf :DD

      Sil
  2. Hepimizin ilk yazılarında vardır o acemilik. Hşş, çaktırma ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yooo, seninkiler gayet başarılı bence ^^ :))

      Sil
  3. Ahahaha teşekküler :D
    Blog camiasında çok yeniyim ^.^

    YanıtlaSil

Yorumunuzu eksik etmeyin, her biri çok değerli^^