8 Eylül 2012 Cumartesi

ANOTHER

 
Another: Bir felaketin hikayesi
Another'a Hikaru'nun sayesinde başladım.  Çocukken izlediklerimin dışında bilinçli olarak 'açıp ta şunu izliyeyim' dediğim anime çok az. Bunlar da; Itazura Na Kiss, Kimi Ni Todoke, Hellsing, Wolverine'dir. (Evet bu kadar az. Death Note'u bile hala izlemedim çünkü önce manga serisini bitirip izleyeceğim, kararlıyım :D ehehehe :D )
Gelelim asıl konumuza... Another korku-gerilim içeren bir anime... Ama öyle klişeye düşenlerden değil... Çok sağlam bir konusu var.
E gelelim o zaman konuya? (Çok fazla spoiler vermeyeceğim ;D)
 
(1972)
26 sene önce Yomiyama'da bir orta okulun 3-3 sınıfında Misaki  adında, derslerinde iyi, arkadaşlarıyla arası iyi olan, öğretmenler tarafından da sevilen bir öğrenci vardır. Misaki'nin ölümü arkadaşlarında ve öğretmenlerin tarafından çok üzüntüyle karşılanmıştır.
Arkadaşlarından biri  "Misaki ölmedi ki, hala burada!" diyerek sırasını gösterir. Arkadaşları, Misaki ölmemiş gibi davranmaya başlarlar. Öyle ki, mezuniyet törenine müdürün isteğiyle, Misaki'nin de sırası getirilir. Ancak 3-3 sınıfı hatıra fotoğrafı çektirdiklerinde korkunç bir şeyle karşı karşıya kalırlar. Ölü gibi bembeyaz suratıyla Misaki'de fotoğraftadır! Ve sene olur 1998... Sakakibara Koichi 9. sınıfı okumaya Yomiyama'ya gelir... Sınıftaki ürkütücü atmosferden,  özellikle soğukkanlı Misaki Mei adındaki gözüne bant takan, her zaman tek başına resim çizen kızdan şüphelenmeye başlar... Olaylar gelişir ve akıl almaz bir hal alır.

-

Evet, gördüğünüz gibi bu animenin konusu. Ancak sanmayınki bunu okuduz diye animeyi çözdünüz. Bu animenin yarısının çeyreği bile değil. Hah, tamam olayı çözdüm derken öyle bir ters köşe oluyorsunuz ki, bu insanda daha çok merak uyandırıyor. Ha bir de, animede kolu kırılan oyuncaklar falan göreceksiniz bunun olayla bi' ilgisi yok. Sadece gerilimi biraz artırmak için yapmışlar ama güzel bir hava katmış. Karanlık çizimiyle, müzikleriyle bu animeyi izlemeye doyamıyacaksınız! (Çok küçük bi' spoiler daha vermenin zararı olmaz sanırım? :D)


Bu da 1998 yılı 3-3 sınıfı.
Who Is Dead?
 
Bu anime başlarken çalan müzik... Çok sevdim. :)
 
 
 
Bu da anime bittiğinde çalıyor. Kesinlikle harika bir şey....
evvet! kesinlikle izlemenizi öneririm :)
 
Edit: Bir de OVA'sı var ancak onu izledikten sonra başka bir post'ta yayınlayacağım ^^

Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuzu eksik etmeyin, her biri çok değerli^^