9 Eylül 2012 Pazar

Another 00 (OVA)

Evveeet! Another'ın 1. Ova'sını izlemiş bulunmaktayım! Bu arada, Ova'nın ilk bölümü Another 0(episode 0)olarak geçiyor. 'Neden başlığa öyle yazdın' demeyin sonra ehehehe :D :D

-
Önce bir Ova'nın tanımını yapayım (sanki çok fazla anime izlemişimde bilmişlik taslıyorum gibi oldu :D); 'Original Video Animation' yani 'Orjinal Video Animasyon'u anlamına geliyor. Japonya'da Anime'lerin TV versiyonları yayınladıktan sonra internet üzerinden veya dvd olarak satışa sürülen serileri çıkar. Ova'ların çizimleri genellikle daha iyi oluyor (Hellsing'de öyleydi en azından), hikaye değişiklik gösterebiliyor.

-

OVA'nın ilk bölümü  Misaki ve onun ikizi olan Misaki'nin ilişkisini anlatıyor.
Fujioka Misaki'nin ölümü işleniyor burada. Misaki Mei ve Fujioka Misaki birbirlerini çok seviyor. İkiz oldukları için aynı giyiniyorlar, birbirlerine destek oluyorlar. Ailelerinden habersiz buluşup eğleniyorlar.

Evet aynı giyindiklerini söylemiştim, birbirlerini o kadar çok seviyorlar. Yine bir gün buluşup alışverişe gidiyorlar. Fujioko Misaki, Misaki Mei'nin gözünden haberdar. Giyinme kabininde kıyafet denedikten sonra Fujioko Misaki, Mei'den ona bakmasını ve onda bir şey görüp görmediğini sorar.


(Fujioko Misaki göz bandı taksada onun gözü sağlam, sadece arpacık çıkmış aklınız karışmasın ;D) Misaki Mei ona bakar ve ters bir şey görmediğini söyler. Günün geri kalanında eğlenirler ve Fujioko Misaki daha büyük bir lunapark'a gitmek istediğini söyler. Bunun haftaya olup olamayacağını sorar Mei'de haftaya annesinin Tokyo'ya kukla sergisine gideceğini evle ilgilenmesi gerektiğini söyler.
Fujioko'da teyzesi evde olmayacağından Mei ile sözleşir ve Mei'nin evine gider.
Kuklaların olduğu bölümde oyalanırlar. Mei, kardeşlerin yakınlık derecesinin kaç olduğunu olduğunu sorar. Fujioko 2. dereceden olduğunu söyleyince Mei rahatladığını ifade eder. Fujioko Misaki bunun nedenini sorar ve Misaki Mei' de sınıfta konuşulan bir lanet olduğunu söyler. Gülüp geçerler.
Gece olur ve muhabbet ederken Fujioko Misaki uyuya kalır. Mei'nin göz bandı düşünce Fujioko Misaki'de ölümün rengini görür!
Ertesi gün büyük lunapark'a giderler. Mei sürekli Fujioko'yu korumaya çalışır. Ancak Fujioko ölüm tehlikesi geçirir! Merak etmeyin, burada bir şey olmuyor...
Mei ve Misaki eve doğru yürürler, yolları ayrıldığı yerde Fujioko Misaki birden yere düşüp bayılır!
Hastaneye gittiklerinde Fujioko Misaki'nin lösemi olduğu ortaya çıkar. Ve bir gece Fujioko Misaki ölür.
Sonrası malum sahne... Misaki elinde kuklayla hastaneye koşar. Asansörde Sakakibara Koichi ile karşılaşır, ismini söyler ve bölüm bitiyor...

Animenin müzikleri aynı değişen bir şey yok. Ancak hikayede değişiklik yapıcaklar sanırım. 2. bölüm daha çıkmamış, sabırsızlıkla bekliyorum! :D Animenin Ova'sını izlemediyseniz hemen açıp izleyin derim ben ^_^


Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuzu eksik etmeyin, her biri çok değerli^^