15 Eylül 2012 Cumartesi

A Gentleman's Dignity

Yeni bir K-Drama ile karşınızdayım... Bu yılın hit dizilerinden olan A Gentleman's Dignity'yi yedim yuttum diyebilirim.
Gelelim spoiler'a... :)

A Gentleman's Dignity, liseden beri arkadaş olan 40 yaşını geçmiş 4 arkadaşı anlatıyor aslında. Hepsi iyi yerlere gelmiş dörtlünün hikayesi. Mevki tamamlandı aşk olmaz mı?
Hikaye de ana karakterleimiz tesadüfler ile karşılaşırlar. Kim Do Jin (Jang Dong-Gun) mimardır. Seo Yi Soo (Kim Ha Neul)  ile bir cafe'de karşılaşırlar. Kim Do Jin ilk bakışta çok etkilenir. Başka bir karşılaşmaları ise Seo Yi Soo'nun elbisesinin kim Do Jin'in çantasına takılarak sökülmesiyle olur.  Bu iki olaydan sonra birbirlerini hiç görmezler.

Seo Yi Soo bir beyzbol takımının hakemliğini yapmaktadır. Bu takımdaki Im Tae San (Kim Su Ro)'a aşıktır.  Ancak şöyle bir tesadüf vardır ki, Im Tae San ve Kim Do Jin yakın arkadaştır. (bahsettiğim dörtlü). Kim Do Ji, Seo yi Soo'yu ilk bakışta tanır ancak Seo Yi Soo yaşadıkları talihsiz (!) olaydan dolayı Kim Do Jin'i tanımamazlıktan gelir.
Kim Do Jin, Seo Yi Soo'ya aşık olur ancak dediğimiz gibi Seo Yi Soo, Im Tae San'a aşıktır. Seo yi Soo bu karşılıksız aşkla boğuşurken Kim Do Jin muhteşem ilgisiyle ve hareketleriyle kızımızı kendine çekmeye başlamıştır. (Arada ki olayları yazmadım tabi :D :P) 
Im Tae San, Seo Yi Soo'nun yakın arkadaşı Hong Se Ra ile sevgilidir. Hong Se Ra'nın bunu öğrenmesiyle Seo Yi Soo ile aralrında kavga çıkar. Ve Seo Yi Soo anlarki o çoktan Kim Do Jin'e aşık olmuştur. Bir çok kez kim Do Jin'i bu karşılıksız aşk macerasında kendini gizlemek için kullanmıştır ve Kim Do Jin'in gururu buna daha fazla katlanamaz ve araya mesafe koyar. Seo Yi soo yaptığı şeylerden pişman olup Kim Do Jin'inin peşinde koşmaya başlar.( Tam bu noktada ta taaa! Dizi tam tersine dönüyor!)
Seo Yi Soo aralarındaki soğukluğu giderir ve çiftimiz çıkmaya başlar! Evet, artık dizide  romantik sahneler baş gösterir. :D (Çok eğlenceli kısımlardı) Ancak mutlulukları çok uzun sürmez ve dört arkadaşın da ilk aşkı olan Kim Eun Hee'nin oğlu ortaya çıkar. Avukatımız Choi Yoon (Kim Min Jong)'a gider. Choi Yoon ilk başta çocuğun kim olduğunu bilmiyordur, sadece bir kaç kere sevdiği kızın etrafında görmüştür. Çocuk, Yoon'a biyolojik babasının farklı olduğunu söyler. Aradan uzun zaman geçmeden anlaşılırki çocuk bu dörtlüden birinindir!
Eh bu durumda kimin çocuğu olduğunu anlamışsınızdır, çocuk Kim Do Jin'in çocuğudur. Böylece romantik çiftimizin ayrılığı da bu konuyla işlenmiştir.  Çiftimizin bu çocuk sorununu aşıp tekrar birlikte olmaya başlamaları zamana kadar ki arada yaşanan süreç oldukça can yakıcı. (yani bence öyleydi...) Ancak Seo Yi Soo pes etmez ve Kim Do Jin'i tekrar kazanır.
Bu arada diğer karakterlerdende bahsedeyim. Dörtlünün ilk evelenen adamı Lee Jung Rok, grubun en çapkını diyebiliriz. Kendinden yaşça büyük olan Kim Min Sook ile evlidir aynı zamanda Min Sook gayet zengin biridir. Bu ikilinin evlilikleri çok çetrefilli, kadın sürekli boşanmanın peşinde ancak kocasını çok seven bir kadın.
Choi Yoon, grubun en zekisidir ve avukattır. Im Tae San'ın kardeşi Mi A Ri, Yoon'a çocukluğundan beri aşıktır ve avukat Yoon'a zor zamanlar geçirtir.
Yoon, karısını kaybetmiş biridir. Ve hala o kadının anısıyla yaşasada Mi A Ri'ye aşıktır. Ancak en iyi dostunu ezip geçemez. Yani bu ikilinin kavuşması dizinin sonunda oluyor.
Se Ra ve Tae San'ın ilişkisi fazlasıyla zor ama birbirlerini seviyorlar ve dizinin sonunda SeRa hamile kalıyor.

Gelelim dizinin diğer yönlerine... Her bölümde dizi başlamadan önce bu dörtlünün arkadaşlıklarına dair anıları ve buna benzer şeyleri zamandan bağımsız olarak gösteriyorlardı. Bu cidden çok hoştu. Mesela arkadaşlıklarının nasıl başladığını anlatmışlardı  çok güzeldi. (Ve buna benzer şeyler..).

Bu diziyi çok sevmemin bir nedeni de şuydu; aslında bu dizide benim bir hayalim yansıtılıyor. Liseden beri çok samimi olan, bir aileden farksız  dört kişinin birbirlerine yardım etmeleri, her şeye beraber yetişmelerini işliyor... Bu çok hoş. Hep bunu istiyorum. Liseden beri beraber arkadaş olacağım, 40 yaşımızı devirdiğimizde de beraber olacağımız, bir araya geldiğimizde 20 yaşımızdan farksız olacağımız bir arkadaşlık istiyorum. Bütün arkadaşlarım bilir bunu. Neyseki güzel dostluklarım var ve bunu geleceğe taşıma da son derece kararlıyız. Yani en azından bunu onlarda istiyor ve oldukça samimiyiz ^_^

Bir de, dizinin yan karakterleri insanı bazen boğabiliyor. Mi A Ri'nin sürekli Yoon'a yapışma hareketleri, Se Ra'nın sürekli Tae San'la ayrılması dizinin ortasından sonuna doğru sıkıntı yaratıyor. En azından bende öyle oldu ve bir kısım sahneyi atladım. Sanırım dizi hakkında yapaliceğim tek olumsuz yorum buydu. Şimdiden iyi seyirler! ^_^
Share:

2 yorum:

  1. inşallah dizideki dostlukları sen de yaşarsın canım. benim de liseden, üniversiteden beri devam eden dostluklarım var ve her birini 40'lı yaşlara taşımayı çok istiyorum. bir de dizinin ortalarında olayların bir kısır döngüye girdiği ve hep aynı şeylerin tekrarlandığı doğru, ama neyse ki güzel finalle bu durumu toparladılar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloga yeniden hoşgeldin! :)
      İşte Hikaru! bu kadar yazıyı tek bir paragrafla özetleyen insan :)
      Katılıyorum sana, final bütün diziye değerdi ^_^
      İnşallah bende o dostlukları 40'lı yaşlara taşıyabilirim :)
      Sevgiler! :D

      Sil

Yorumunuzu eksik etmeyin, her biri çok değerli^^