29 Ağustos 2012 Çarşamba

The Weather Man

The Weather Man
  (Fırtınalı Hayatlar)

Başrolde Nicolas Cage'in oynadığı Türkçe'ye 'Fırtınalı Hayatlar'  olarak çevirilmiş film.
Ben ilk olarak 2007'de izlemiştim bu filmi. Çok sevmiştim. Dün TRT 1'de tekrar rastladım bu filme. Görünce bi sevindim bilemezsiniz. (ne gerek varsa sanki internetten açıp izleyemiyorum :D bazen kendime anlam veremiyorum :D) Neyse konumuza dönelim, Nicolas Cage başrolde. (Tipini yediğim adam :D) Filmde hava durumu sunucusu/yorumcusunu oynuyor.
'Amerikan Rüyası' dahil yaşamı sorgulayan bir film. Sürprizler içermeyen, başarısız insan ilişkileri olan bir adamı (belkide bu biziz?)  normal hayatta da olacağı gibi anlatan film. Sonunda ağlayarak duygulanabilirsiniz. Aile bağlarının ve karı-koca ilişkisinin, çocukların gelişimi ve mutluluğu için ne kadar önemli olduğunu hakkıyla vurguluyor, ebeveynler kesinlikle izlemeli.

SPOILER

Chicago’nun yerel televizyonlarından birinde hava durumu sunucusu olan David Spritz (Cage), boşanmış iki çocuğu olan bir adamdır. Babasının başarısının gölgesinin altında kalmış, hayata sıkıca bağlanamamış, mutsuz bir adam David. Chicago halkı David’e sevgiyle nefret arasında gidip gelen özel bir ilgi duyuyor. David'in tek isteği biraz saygıdır. (Çünkü onu ekrandan görüp tanıyanlar David'i gördüğü yerde üstüne meşrubat, yiyecek vb. şeyler atmaktadır) Özellikle Nobel ödüllü yazar babası Robert Spritz’in (Michael Caine) takdirini, beğenisini kazanmayı istiyor. David eski karısıyla barışmak istemektedir, öte yandan babasına başarısını kanıtlamayı istemektedir, çocukları için kaygılanır. Kafası karışık biri, özgüveni yok(ailesine karşı).
Kızı Shelly şişman bir kızdır ve mutsuzdur. Babası onun sigaraya başladığını farkeder.
David'in oğlunun başından olaylar geçer...  Okçuluğa başlaması onun güvenini artırır. (karda ok attığı sahneler çok güzeldi kesinlikle...) Hatta filmde en sevdiğim sahne gökdelenlerin arasında okla yürüdüğü sahneydi.
 'Merhaba Amerika'  diye bir proje vardır. David bu projeden teklif alır. Aylık $180.000 teklif edilir. New York'ta yaşayacaktır. David bu proje sayesinde ailesini tekrar toplamayı düşünür. Bu sayede kendini babasına da kanıtlayacaktır. Bu arada babası kanser olmuştur ve az bir zamanı kalmıştır.
Merhaba Amerika projesi başlar ancak hayalleri gerçekleşmemiştir. Babası ölür ailesini toplayamaz ve kendiyle baş başa kalır...
Mutlaka izleyin izlettirin. Hayatı anlatan bir film. (Ajitasyon yapılan türden değil merak etmeyin :D)
Sonraki filmde görüşmek üzere ^^


Share:

2 yorum:

  1. bu filmi izlemiştim. Çok güzeldi, Cage'in hayranıyız zaten :D Ama filmin sonunda bir heyecan beklerdim. Hayata yeniden başlasın, ne bileyim insanlara umut verici bir şey olsun. Ama yinede izlenilmesi gereken filmlerden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende filmi izlerken umut verici bir şey olacağını beklemiştim ama sonradan düşündüm ki herkes hayatını toplayamıyor. Bunu yansıtıyodu. Ve bence böyle de güzeldi. ^^

      Sil

Yorumunuzu eksik etmeyin, her biri çok değerli^^