8 Ekim 2016 Cumartesi

Batman #8



Yayınlandığı Tarih: 5.10.2016
İçerdiği Sayı: Batman #8
Hikaye: Night of the Monster Men: Part Four
Yazar: Tom King, Steve Orlando
Çizer: Riley Rossmo
Yayıncı: DC Comics

*Yazı Çizgi Kafe'de yayımlanacaktır.*

Şikayetim yok ama sanki Night of the Monster Men çok uzun sürmüş gibi hissettim. Yani henüz beş sayı çıkmamış da onuncu sayıyı okumuşum gibi hissediyorum. Tabii bunun sebepleri tartışılır. Biz dördüncü sayıya bakacağız. Yalnız sanıyorum ki uzun bir yazı olacak, şimdiden gardınızı alın. ^^ Bu arada önceki sayı: Detective Comics #941


Spoiler

Batman beş kafalı canavarla mücadele etmekte. Bu sırada Spoiler ve Orphan Alexander State Park'taki mağaraları ısıtmaya devam ediyor. Canavara dönüşen Nightwing ve Gotham Girl şehre iniyor. Duke mağarada yayılan bu maddenin -steroidin- Venom ile benzerliklerinin olduğunu çözüyor. Batman, Hugo Strange'in Venom karşılığında Psycho-Pirate'ı takas ettiğini hatırlıyor ve mağara ile bağlantı kopuyor. Bu sırada Batwoman Batman'i kurtarıyor. Gotham Girl ve Nightwing'in piyasaya çıkması da çok uzun sürmüyor zaten. Batman beş başlı canavarı hallettikten sonra Gotham Girl'e sıra geliyor. Clayface ile birleşerek bir süre savaşıyorlar. Daha sonra Duke, kür ile geliyor ve Gotham Girl'ün normale dönmesini sağlıyor. Alexander Olsen State Park'ta ise Cassandra ve Spoiler iyi iş çıkartıyor, madde insanlardan ayrılıyor ve insanlar normale dönüyor. Ancak bunun tuhaf bir mekanizması olduğunu söylemiştim, birleşip ayrı bir canavar oluşuyor. Nightwing'i oyalamaya çalışan Batwoman zor bir duruma düşüyor ve sayı da böylece son buluyor. 


Görüş

Sayı çok ilginç bir sayı. Nightwing #5'i sevsem de, Detective Comics #941 için kötü bir yorum yapmamış dahi olsam, yine ne varsa Batman serisinde var sanırım. Ancak en baştan söylemeliyim ki bu sayıyla aşk / nefret ilişkisi geliştirmeniz kuvvetle muhtemel. (Ne duygusal yaklaştım olaya yalnız)

Şimdi bu sayıyı kim sever, neden sever? "Aksiyon olsun daha da bir şey olmasına gerek yok"  diyorsanız tam size göre. Çünkü gerçekten göz alıcı kısımlar var. Hatta mücadeleleri sayacak olursam: Batman vs. Beş Kafalı Canavar, Clayface ve Batman vs canavar Gotham Girl, Batwoman vs. canavar Nighwing. 

Önceki sayının aksine bu bölümde Batman'i ve Batwoman'ı yeterince gördük. Hatta Batman'i hiç beklemediğimiz bir şekilde gördük: Clayface ile birleşmesi m-ü-t-h-i-ş-t-i! Bununla birlikte önceki sayıda Nightwing ve Gotham Girl'ün canavara dönüşmesi aklımda biraz soru işareti bırakmıştı. Neyse ki kurgu pek de bu ikisine bağlanmayıp aksiyon nüansı olarak kalmış. (Ve evet Nightwing #6'yı da okudum, onun yazısı sonra gelecek)

E, hep aksiyon vardı da başka bir şey yok muydu? Aslında bakarsanız hikayenin gelişimi açısından pek de yoktu. Venom ve Bane'in hatırlatılması iyi olmuş, onun dışında ekstra pek bir şey göremedik. Sayıyı sevmezseniz büyük ihtimalle bu yüzden sevmeyeceksiniz. Ben sevdim çünkü çok da bir cliffhanger beklentim yoktu. Sonuçta aynı gün Nightwing #6 yayımlandı. Hani müthiş merak uyandırsalar da pek bir şey değişmeyecekti. Bu yüzden biraz daha "hayranlara" oynamak mantıklı bir hareketti. Yazarlara buradan tebriklerimi yollamak isterdim ama üzgünüm, size laflar hazırladığım bölüme geliyorum.

Bu sayıda Duke beni üzdü. Duke'a karşı ne sempatim ne antipatim vardır: tarafsızım epey. Ama bildiğiniz okurken sinir etti beni burada.  Batman beş kafalı canavarla mücadele ederken -henüz elinde kür yoktu onu da ekleyeyim- Batman'e "O şey bina boyutunda, tek başına kapışamazsın, maskemi giyip geliyorum" minvalinden konuştu durdu ya. Batman'den bahsediyoruz, adamın Justice League'in ayağını kaydıracak potansiyeli var AMA DUKE OLMAZSA BİR CANAVARLA BAŞ EDEMEZ. EVET. DUKE ÇOK ÖNEMLİ ÇÜNKÜ. Öyle yani, bu kısım üzdü. 

Sonuç olarak herkesin sevmeyeceği ancak sadece Clayface - Batman birleşiminin bile bana yettiği bir sayı oldu. 
Puan: 8 / 10





Share:

6 yorum:

  1. Batman'i artık senden takip etmeye başladım... Yorumlarına bayılıyorum :D

    YanıtlaSil
  2. Duke çok önemli çünkü ahahahahah

    YanıtlaSil
  3. Mimlendin :D Lütfen bloguma bak, sen de yazını paylaşırsan çook sevinirim :D kocamaan öpücükler...

    YanıtlaSil

Yorumunuzu eksik etmeyin, her biri çok değerli^^