27 Eylül 2016 Salı

Nightwing #5


Yayınlandığı Tarih: 21 Eylül 2016 
İçerdiği Sayı: Nightwing #5
Hikaye: Night of the Monster Men: Part Two
Yazar: Tim Seeley, Steve Orlando
Çizer: Roge Antonio
Varyant Kapak: Ivan Reis
Yayıncı: DC Comics

Başlamadan önce: İşbu yazı Çizgi Kafe'de yayımlanmış / yayımlanacak olup, Çizgi Kafe'nin formatında yazılmıştır. Yani önce spoiler kısmı olacak ve sonra görüş kısmı olacak. Spoiler yemek istemeyen o bölgeyi atlasın efendim ^^ 

Night of the Monster Men'in ikinci kısmındayız. İlk kısımda ne olup bitmiş öğrenmek isteyenler sizi şuraya alalım: Batman #7 Crossover'ın ilk sayısını beğenmiştim. Hugo Strange'in canavarları Gotham'da boy göstermişti. Bakalım nasıl devam etmiş?


Spoiler Bölgesi

Gotham hem fırtına ile hem de iki canavarla baş etmekte. Batman, Batwoman ile birlikte canavarın üstesinden gelmeye çalışıyor. Nightwing'e de morga gitmesini ve Hugo Strange'i bulmasını söylüyor. Batwoman alanın tahliye edilmesi gerektiğini söylüyor. Batman, Duke ile paslaşıyor ve "Bat-Beacon" isminde yepyeni bir Batman teknolojisi görüyoruz. Clayface, Orphan, Spoiler şehrin tahliye edilmesine yardım ediyor. Nightwing sahada canavarla kapışmak istese de Batman söylediğini yapması konusunda ısrarcı oluyor. Daha sonra Batman ve Batwoman arasında Nightwing'in artık onun sidekick'i olmadığı minvalinde bir konuşma geçiyor. Batman ise, onu eğittiğini, kendi sorumluluğu altında olduğunu söylüyor. Red Robin'in ölümünün getirdiği psikoloji hâlâ etkili anlayacağınız. 

Nightwing yola koyulduğu sırada Alfred ile test sonuçlarını konuşuyorlar. Alfred, hücrelerin bir zamanlar insan DNA'sı olduğunu, ilkel ve programlanabilir olduğunu, ancak insan dokusunu bastırdığını ve kendi suretinde tekrar inşa olduğunu söylüyor. Nightwing morga ulaşıyor ve kayıp iki cesedin daha bulunduğunu söylüyor. Yani ortada nerede olduğu bilinmeyen canavarlar var. Derken bir diğer canavarın baş göstermesi uzun sürmüyor. Gotham Girl "muv biçız aym bek" diyerek atılım gösteriyor ve canavarla savaşmaya gidiyor. 


Görüş Kısmı

Sayı Batman #7 ile aynı gün yayımlandı. Yani çok da bir cliffhanger bırakmasına gerek yoktu. Ve Nightwing dergisinin sayısı olma özelliğini bir kenara atmamıştı. Yani ön planda olan Dick'ti. Eh kim hayır der buna? 

Batman'in Bat-Beacon'daki monologunu çok sevdim. Monologda her ne kadar optimistik davransa da kendi psikolojisi epey karanlıktı. Bu gece "dedektif"in Dick olduğunu söyledi. Robin'ler arasında Tim Batman'e en çok benzeyendir. Çünkü zekasıyla ve dedektifliğiyle ön plana çıkmıştır. Bu gece dedektifliği Dick'e vererek, -belki saçma gelecek ama- Tim'in yokluğunu doldurmaya çalışıyormuş gibi geldi. Biraz da üzdü açıkçası. Onu korumak istediği kesin zaten.

Yeni bir Batman teknolojisi görmek ise muh-te-şem-di! Şunun güzelliğine bakar mısınız <3 Bu arada canavarlar da harika görünüyordu! Açıkçası, "dev insan"dan ziyade bu şekilde tasvir edilmelerini sevdim. Şehrin kaosu yaşadığını görmek de güzeldi. Zaten bunun için ayrı panel ayırmış olmaları da buna dikkat çekilmek istediğinin göstergesi gibi. Malum mekan ve insanlar önemli. Orphan da çok havalıydı ^^

Nightwing ön plandaydı dedim, ancak son anda Gotham Girl'ün atak yapması şaşırttı açıkçası. Sonuçta mental olarak hala iyi değil. Ama bu kızdan bize iyi ekmek çıkacak, demedi demeyin. Yani, Gotham Girl'ün alt yapısını iyi yapıp bize iyi bir kahraman sunacaklar gibi geliyor. Batgirl dergisinden pek memnun olmadığım şu sıra, hiç hayır demem açıkçası.  O değil de Hugo Strange'i yine göremedik ya! Şu adamı ağız tadıyla görmek istiyorum artık yeter :(

Sonuç olarak, iyi ilerleyen bir ikinci sayıydı. Canavarların tasviri, hikayenin gelişimi ve son andaki atağıyla her şey güzeldi. Puan vermem gerekirse (yoo gerekmez): 8 /10 ile uğurlayalım bu sayıyı. 


Share:

2 yorum:

  1. Hocam detective comics 941 nerede kaldı :D

    YanıtlaSil

Yorumunuzu eksik etmeyin, her biri çok değerli^^