12 Ağustos 2018 Pazar

Bu Blog 6 Yaşında!

Yazarken dinliyorum: Rainbow - Temple of The King

Vay be! Daha beşinci yıl yazısını (http://haticehayal.blogspot.com/2017/08/bu-blog-5-yasnda.html) yazdığım gün dün gibi aklımda. Ancak bir yıl geçmiş bile!

Evet, acısıyla, tatlısıyla hayatımda bir yılı daha geride bıraktım. Blog hakkında geçen yıl söylediklerimin haricinde pek bir şey söyleyemeyeceğim, öyleyse bu yılı biraz gözden geçirelim:


Almanca öğrendim! Eveet! DSH-2 belgemi kapmış bulunmaktayım. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler öğrencisiyim artık. Ya da Politikwissenschaft und Internationale Beziehungen mi demeliydim ^^ (Evet, görmemiş dil öğrenmiş...) Onun haricinde 2018'in muhteşem, harika, fantastik bir yıl olduğunu söyleyemeyeceğim. Sürekli yoğun olduğum, mental olarak daha da yorgun olduğum bir yıldı.

Haliyle bloga da pek uğrayamadım: Sağdan soldan arada bir yazıyorsunuz, sağ olun var olun, ancak bu zamana kadar pek belirtmediğim bir durum var. Blog yazmak bir süre sonra benim stresle, içimdeki "kontrol etme" dürtüsüyle baş etmeye çalıştığım bir yer oldu. (Buradan kişisel çöküşümün başladığı yılı bulabilirsiniz asdfghj) Haliyle bir noktadan sonra sadece sıkıntılarımı göz ardı etmek için sığındığım bir yer haline geldi. Bu paragrafa bakıp "Ooo, Hatcik, 2018 harika bir yıl olmuş senin için desene" diyebilirsiniz. Ancak değil. Şu zamana kadar geçirdiğim en stresli dönemlerden biriydi. Hatta şu son zamanlarda "kaygı duymaktan bile kaygı duymaya başladığım" ortaya çıktı. Bu cümlede ne demek istediğimi yaşayanlar anlayacaktır (: Size bir şey çağrıştırmıyorsa, bırakın öyle kalsın, benden tavsiye.

Bu satırları yazarken aklıma bu sahne geldi asdfghjk harika değil miydi ya ahahahahaha of çok komikti valla ahahaha


Ben de bir gün yine bir şeylerden kaçarak yazmaya çalıştığım sürede bunu fark ettim: Yazılarıma azıcık göz atmak bunu anlamama yetti. Biraz romantik bir cümle olacak ancak (hayır, hiç drama queen değilim) yazılarıma bakınca, biri yorum atınca falan "Aaa, bunu yazarken canım şuna sıkılıyordu" demek istemiyorum. Çünkü fark ettiğim şey tam olarak buydu, yazılarıma bakınca o üstesinden gelmeye çalıştığım şeyleri (Tabii bunu söylerken "Ay ne dayanılmaz hayatım var, en kötüsü benim!" demeye filan çalışmıyorum. ^^) tekrardan hatırlayıp, o sıkıntılı durumu (bu "üstüme neden su döküldü"den tutun da, "acaba sınıfı geçebilecek miyim"e ve daha pek çok farklı şeye uzanan bir yelpaze)  bir nevi tekrar yaşamak hoş değildi. Hele benim gibi bir kontrol manyağı için bazı şeyleri tekrar hatırlamak yorucu olabiliyor.

Bir anda nasıl da kişisel bir yazıya döndü bu (: Umarım satır aralarını iyi okumazsınız (asdfghjk şaka tabii) çünkü uzunca zamandır bu blogda yapmaya çalıştığım şeyin aksine epeyce kişisel bir şey paylaşmış oldum. ^^ Her neyse bu alışkanlığımı geride bırakmaya çalıştığımdan ötürü, bu yıl çok az bir yazı paylaştım.

Aslında bunu paylaşmam yapmak istediğim şeylerden birini gösteriyor (hayır eskisi gibi "kişisel blog" olmayacağım). Bu blogda değişiklikler olacak! Değişimden hoşlanmayan ben için bile bu güzel bir şey aslında: Daha özenli, daha (bana göre tabii) güzel, daha "incelikli" bir blog olacak burası.

Öncelikle yazılara gelirsem, Ekşi'den falan yazmanıza gerek yok (nasıl buluyorsunuz anlamıyorum ya zaten asdghj) Batman'e devam edeceğim. Sakin! Çizgi roman yazıları eskisi gibi devam etmekle birlikte, daha farklı; daha az insanın merak ettiği / edeceği konulardaki yazı serilerine yönelecek gibiyim. Ancak bu kötü bir şey olmak zorunda değil: Sırf blogumu okuyup çizgi romana başlayan insanlar var (benimle iletişime geçtiğiniz için ayrıca seviyorum sizi! sdfghjsdfg tamam cıvıklık yeter) Belki bu paylaşacağım şeyler sizin de ilginizi çeker de iki lafın belini kırarız! (asdfghjk)

Yani aslında yazı yelpazemi daraltarak aslında içerik açısından daha da geniş olacağım bir döneme girmek istiyorum. Hadi biraz spoiler vereyim, şurada iki Vincent Price yazısı olmasın mı? (: Ya da Alman webcomic'leri hakkında? Peki ya Dark Deco? Bence de olsun.

Hah, asıl konuya dönecek olursam bu yıl pek az şey okuyup izleyebildim. Blogun 7. yılında daha çok şey keşfetmiş (ve paylaşmış) olmayı diliyorum.

Son olarak, biraz daha interaktif olmanın vakti geldi değil mi? Çizgi romanlarla ilgili "şunu yaz" dediğiniz bir konu varsa şuraya mail atabilirsiniz: haticehayal96@gmail.com Ancak lütfen, sadece çizgi roman yazısı isteyin asdfghjk Onu da daraltacak olursam DC ve Image Comics yayınevlerinden isterseniz, o yazıyı yazılmış bilin. Diğerleri hakkında söz veremeyeceğim ama (:

Blogcuğumun bir yılı daha geride bırakması benim için tarifsiz bir şey. Geçen yıldan kopya çekerek şunu söylemek isterim ki:

Bu süreçte beni okuyan, okumayan, olumlu - olumsuz eleştiri yapan, destek olan ya da hiçbir şey düşünmeyen, yolu bir şekilde buraya düşmüş olan herkese çok çok teşekkürler! (:
Yazar burada "blogu değiştirecek olsam da günün sonunda yine ben varım" demek istiyor. Yani bu blog özünde hep aynı kalacak. Kendinize iyi bakın!

Not: Blogun yeni yaşını kutlamak için birkaç yazı gelecek. Açıkçası bunu kutlamanın, yazıp yeni bir şeyler üretmekten daha iyi bir yolu var mı bilemiyorum. Yani geçen yıl yaptığım gibi birkaç nostalji yazısı gelmekle birlikte, birkaç tane de "farklı" yazılar gelecek. Yazıları bloga ekledikçe buraya da maddeler halinde ekleyeceğimdir. (: Öyleyse, Tschüss!

Hatcik

Share:

3 yorum:

  1. Tebrik ederim, çizgi romanlar, kitaplar ve Netflix belgeselleri hakkında yorumlarımı keşfetmenizi öneririm.
    https://forestofnoreturn.blogspot.com

    YanıtlaSil

Yorumunuzu eksik etmeyin, her biri çok değerli^^