23 Haziran 2016 Perşembe

Birth of a Beauty ve My Lovely Girl

Selamlar! Bugün bu iki diziden bahsedeyim dedim. Ancak bu yazı bazılarınızın hoşuna gitmeyebilir çünkü pek de sevemediğim Kore dizileri bunlar ^^ Öyleyse başlayalım.

Birth of a Beauty
Bir gün yine canım çok sıkılıyordu, kafamı doldurmayacak, düşündürmeyecek, eğlenmelik bir dizi arıyordum. Bir de ben klişe severim biliyor musunuz. Böyle sıfırdan başlayan hayatlar  falan ilgimi çeker izlerim hep. O dönemde de bu diziye başlayınca dedim, güzel bu izlenir ancak pek de öyle olmadı.

Konusu şöyle: Sa Geum Ran fazla kilolu ve (kime göre neye göre) çirkin bir kadındır. Dizi öyle söylüyor yani ben değil. Kocası ise Kore'de yakışıklı sayılan tiplerden. Her neyse Sa Geum Ran evlendikten sonra kocası Amerika'ya yerleşmiştir. Geum Ran'da sabırla onu beklemiştir. Hem de her gün arayıp sormuştur. Kocasının ailesine de tam bir örnek gelin olup her istediklerini yapmıştır. Daha sonra kocasının onu aldattığını öğrenmiştir.

Tabii zavallının başına gelenler sadece bunlarla sınırlı değil. Kızcağız, öğrendiği şeyin şokuyla arabaya atlayıp gitmeye çalışır ve kaza yapar. Herkes Geum Ran'ın öldüğünü düşünür kendi annesi dahil, ancak kocası ve kocasının ailesi bu duruma sevinmiştir bile. Çünkü kocasına Geum Ran'dan çok değerli bir arazi miras kalmıştır. Bunun üzerine Geum Ran karar verir: Kocasından intikam alacaktır. Ancak nasıl? Pek çok estetik ameliyat geçirip, Kore'nin en güzel kadınlarından biri sayılacak kadar güzelleşmiştir. Kimliğini de değiştirip ismini Sara yapar. Sara olarak kocasını kendine aşık edecektir. Edecektir de bir de kırık kalp sendromu yaşayan doktorumuz vardır. Bu doktor intikam süreceinde Geum Ran'a yol gösterecektir. Pek tabii, Kore dizisi bu, Sara ve doktorun arasında bir şeyler olacaktır.


Gelelim neden sevmediğime? Belli bir yere kadar konu iyi güzel aktı. Ancak belli bir yerden sonra atlaya atlaya zor bitirdim diziyi. Bir tek başroldeki doktorumuz (ismini hatırlamıyorum tatlı doktor :d yani aslında doktor olmayan doktor :dd) için izledim. Sevimliydi.

Bir de biraz feminist tarafım tutmuş olabilir. Şimdi oyunculardan ele alalım. Ya allah aşkına kime göre, neye göre güzel? Belli endüstrilerin bize verdiği güzellik anlayışından mı yola çıkıyoruz. He öyleyse sçtık demektir belki yirmi yıl sonra o 'belli' endüstriler para için çoook farklı bir güzellik anlayışı da sunabilir. Hem birine güzel birine çirkin derken oyunculardan birini yüceltip diğerini bir yandan aşağılamış olmuyor muyuz? He, alan razı veren razı Hatcik derseniz ben de böyle sistemin çarklarına bir küfür etmek isterim :d Neyse ben bir aktiviste dönüşmeden sonraki diziye geçiyorum.

My Lovely Girl

Hayat güzel tabii... Kuşlar, böcekler falan. Ama bu dizi sizi biraz hayattan soğutabilir. Ay ne kinlenmişim yalnız. Ben bu diziye Rain var diye başladım. Dedim müzisyenleri anlatıyor izlenir bu. Only You diye de bir OST'u var biraz da onun için izlemiş olabilirim kabul ediyorum :d

Konusu ise şöyle: Fakir kız, zengin bey aşkı. Şaka şaka bu kadar yüzeysel değil ama temelde bu var. Hyun Wook çok yetenekli bir şarkı sözü yazarıdır. Bir gün sevgilisi ile arabada yolculuk ederken birbirleriyle kavga ederler ve bir kaza sonucu sevgilisi ölür. Bu olayda kendini suçlayan Hyun Wook herkesle iletişimi keser ve Jeju adasında yaşamaya başlar. Üç yıl sonra ölen sevgilisinin telefonuna bir çağrı gelir. Bu çağrıyı sevgilisinin kız kardeşi olan Yoon Se Na (Krystal Jung) bırakmıştır. Yoon Se Na'nın kötü bir durumda olduğunu anlayan Hyun Wook ona yardım etmek için Seul'e döner ve olaylar gelişir. Hyun Wook, Se Na'ya aşık olacaktır. 

Şimdi ben bu diziyi neden sevmedim? Ya hiç gitmedi benim açımdan hiç ilerlemedi. Misal ben bir şey izlerken telefonla ilgilenmemeye çalışırım ki, bir şeyi kaçırmayayım; verilen alt metinleri düzgün anlayayım. Ancak bu diziyi izlerken telefonu hiç elimden düşürmemiştim. Üzdün beni Rain. Gerçekten üzdün. Ama köpeğin çok tatlıydı bak^^ Bir de Krystal bana donuk geldi arkadaşlar. Şimdi fangirlleri bana ölüm tehdidi falan yardırmasın ama gerçekten öyleydi. Senaryo donuk bir de bu kız donuk, hepten batırdılar yani.




He bir de dizide baya ünlü yüzler var. Evet, hiçbiri ilgimi çekmedi sdfghjkl Ya ben yaşlandım mı ya? :( İkinci erkek hiç sempatik gelmedi. Gerçi ben hep asıl erkeği tutarım zaten bunun onunla bir ilgisi yok yani. Her neyse. İzlemediyseniz bence izlemeyin. Ha derseniz ki Kore dizilerine yeni başlasaydın severdin. Mümkün olabilir. Çünkü o kadar çok K-Drama izledim ki artık yeni bir şey göremiyorum; bu yüzden de sevemiyorum ve izleyemiyorum. Hakikaten ya Kore yapımları neden bu kadar tekrara düştü ki?


Sanırım yazının sonuna geldik. Bana dizi / film önerebilirsiniz çok sevinirim. Esenlikle kalın ^^
Hatcik
Share:

2 yorum:

  1. My love from another star'ı izledin mi?O çok güzeldir mesela :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki, blogda yazısını bulabilirsin ^.^ Teşekkürler ve bloguma hoşgeldin ^.^

      Sil

Yorumunuzu eksik etmeyin, her biri çok değerli^^